Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου, με μεγάλη χαρά σας κάνουμε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να είναι έτοιμο προς διάθεση (πώληση) το βιβλίο που εκδώσαμε, συγγραφέως κ. Ζήση Κατσαρίκα, με τίτλο :

" ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΊΟΙ, ΑΥΤΟΊ ΕΊΜΑΣΤΕ,

έτσι τραγουδάμε, έτσι μιλάμε".

Το βιβλίο 400 σελίδων που συνοδεύεται και από ένα CD με 16 επιλεγμένα τραγούδια της ξενιτιάς, θα αποστέλλεται με courier αντικαταβολή, στην τιμή των 10 ευρώ.

Επιτύχαμε ειδική τιμή δαπάνης μεταφορικών του courier, που είναι :

Μέχρι 2 βιβλία : 2,10 ευρώ.

Τα 3 βιβλία : 2,90 ευρώ.

Τα 4 βιβλία : 3,70 ευρώ.

Αντικαταβολή: 2,10 ευρώ

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν βιβλία, μπορούν να τηλεφωνούν στους :

Ανδρέα Μουλαρά, τηλ. 6944568785

Δημήτρη Μαργιούλα τηλ.6972684496

(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>">

Συνιστάται, εν όψει των εορτών, να δωρίσετε αυτό το βιβλίο στους εορτάζοντες, αλλά και στους αγαπημένους σας συγγενείς και φίλους.

Από το ΔΣ του Συλλόγου.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου μας , «Η Ένωση» , αισθάνεται βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές του συλλόγου μας  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διέθεσαν λίγο χρόνο για να δώσουν αίμα. Με κάθε φιάλη αίματος που δίνει κάποιος σώζει όχι μόνο έναν, αλλά τρείς ανθρώπους (πλάσμα, αιμοπετάλια και ερυθρά).  Η συμμετοχή σας μας βοηθάει και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μας έργο, ένα έργο που το κάνουμε εδώ και δύο χρόνια. Με την πράξη αυτή δείχνουμε και στα παιδιά μας το ζωντανό παράδειγμα του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 
Υπό το πρίσμα αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας, κα. Πατουλίδου Βούλα, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Υποψήφιο Δήμαρχο Θεσ/νίκης, κ. Ζέρβα Κωνσταντίνο και τον Τραγουδιστή, κ. Κώστα Γαρέφη, που ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους προσφέροντας και οι ίδιοι μια φιάλη αίματος προκειμένου να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας. Επίσης, να ευχαριστήσουμε το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγ. Παύλου, καθώς και τον κ. Τσακνάκη Γρηγόριο (Marki’s Food) για την εθελοντική προσφορά των πλούσιων εδεσμάτων του. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ" με μόνο οδηγό τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων έργων Σαρακατσάνικου περιεχομένου και την διάδοσή τους στις επόμενες γενιές, α π ο φ ά σ ι σ ε τη δημιουργια εκδόσεων σαρακατσάνικων βιβλίων!

Κάνει πράξη σήμερα την πρώτη έκδοση βιβλίου του συλλόγου μας, του βιβλίου του Σαρακατσάνου ερευνητή και συγγραφέα κ. Ζήση Κατσαρίκα, με έργα του που μας παραχώρησε την άδεια έκδοσής των και τον ευχαριστούμε θερμά γιαυτό. Το βιβλίο θα περιλαμβάνει τρία μέρη και θα περικλείει και ένα CD.

 

*** Μέρος 1ο: ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ : Ονομασία, καταγωγή, διασπορά, χοροί, τραγούδια.

 

*** Μέρος 2ο : ΡΌΪΑΣΜΕΝΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΤΏΝ 15 : Διηγηματική αφήγηση.

 

*** Μέρος 3ο : ΤΟ ΛΕΞΙΚΌ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΆΝΩΝ : Λέξεις και έννοιες της Σαρακατσάνικης λαλιάς.

 

*** Το CD θα περιέχει αντιπροσωπευτικά τραγούδια Σαρακατσάνων τραγουδιστών. Το βιβλίο θα είναι πολύ σύντομα έτοιμο, προς διάθεση στο κοινό. Επίσης, ανακοινώνουμε ότι στα πλαίσια δημιουργίας της Σαρακατσάνικης βιβλιοθήκης, ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα αλλά και την σειρά με την οποία θα μας παραχωρούνται έργα σαρακατσάνικου περιεχομένου από συγγραφείς, χωρίς αποκλεισμούς και υμετέρους, ο Σύλλογός μας θα προβαίνει κάθε φορά και σε μια νέα έκδοση βιβλίου!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος : Ανδρέας Μουλαράς

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων "Η Ένωση" συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στην παρέλαση τιμής και μνήμης για την 28η Οκτωβρίου του 1940 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με έκδηλη την υπερηφάνεια και την λεβεντιά τα παιδιά του συλλόγου μας απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου μαε εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς όλα τα παιδιά για την άρτια παρουσία τους, προβάλλοντας έτσι την Σαρακατσάνικη λεβεντιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

 

Δύο χρόνια και πλέον δουλειάς ανταμείφθηκαν με την ολοκλήρωση των εξωτερικών γυρισμάτων για την κινηματογραφική ταινία του συλλόγου μας. Η ταινία είναι μυθοπλασία ιστορικής αναπαράστασης για τη ζωή του θρυλικού προεπαναστατικού ήρωα μας, του δικού μας Σαρακατσάνου, του Αντώνη Κατσαντώνη και φέρει το όνομα «Η Κληρονομιά», σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Μαραντίδη και σενάριο του χοροδιδάσκαλου μας, Μπούρα Γεώργιου. Τα γυρίσματα, λοιπόν, έχουν λάβει τέλος και η διαδικασία του μοντάζ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
• Το Ινστιτούτο «Desirez de beaute» (Μαρία Ελευθερίου & Χριστίνα Εξαδακτύλου), για την επιμέλεια του μακιγιάζ.
• Το εργαστήριο «Το Κονάκι» στη Νάουσα για την δωρεάν παραχώρηση οπλισμού Ελληνικής Επανάστασης (www.konaki.gr)
• Τον αγροτουρισμό «Το Αγνάντι» στο Λευκοχώρι Θεσ/νίκης για την δωρεάν παραχώρηση των αλόγων, προκειμένου για τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας (www.aloga.gr)
• Την Μπαλασκάκη Ντίνα, για την ενδυματολογική επιμέλεια.
• Τον Απόστολο Πόλιο για την παραχώρηση φορεσιών, κουστουμιών και άλλων αξεσουάρ, που χρειάστηκαν για τα εξωτερικά γυρίσματα.
• Τον σύλλογο Αργιθεατών Θεσ/νίκης «Ο Κατσαντώνης», για την πολύτιμη βοήθειά τους με την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα εξωτερικά γυρίσματα.
• Τον σύλλογο Ν. Ημαθίας για τις φορεσιές που μας δάνεισε για τις ανάγκες των εξωτερικών γυρισμάτων, καθώς και την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα εξωτερικά γυρίσματα.
• Τον σύλλογο Ν. Κιλκίς για τις φορεσιές που μας δάνεισαν για τις ανάγκες των εξωτερικών γυρισμάτων.
• Toν σύλλογο Φοιτητών Θεσ/νίκης για τις φορεσιές που μας δάνεισαν για τις ανάγκες των εξωτερικών γυρισμάτων.
• Τον χορευτικό όμιλο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα εξωτερικά γυρίσματα.
• Το catering «Χούτος» για τη δωρεά των ψημένων αρνιών που μας προσέφερε για τις ανάγκες της τελευταίας μέρας των εξωτερικών γυρισμάτων.
• Το ψητοπωλείο «Marki’s Food» για τη δωρεά ποικίλων εδεσμάτων που μας προσέφερε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της ταινίας.
• Κατασκευαστική Εταιρεία «ΕΚΜΕ»

θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κινηματογραφιστές και στο στούντιο φωτογραφίας («Photorama», Δελφών 123) που ανέλαβαν τα γυρίσματα της ταινίας, και ιδιαιτέρως στο συνεργείο μοντάζ που δουλεύει ακατάπαυστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου μας σας εύχεται από καρδιάς μια καλή και δημιουργική χρονιά να έχουμε, μα πάνω απ' όλα δυναμική, όπως έγινε με το ξεκίνημά της!

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την παρουσία σας, τη διάθεσή σας, το κέφι σας, τη ζωντάνια σας και φυσικά την εθελοντική προσφορά σας που παραμένει πιστή όλα αυτά τα χρόνια!

Ιδιαιτέρως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας που επιμελήθηκαν και συνείσφεραν στον πλούσιο μπουφέ μας και φυσικά τους χορηγούς μας (Χούτος catering, Ελληνικά Κελλάρια Oίνων, Marki's Food) που εμπλούτισαν με εκλεκτά και ποικίλα εδέσματα την εκδήλωσή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου μας σας ενημερώνει ότι λόγω γυρισμάτων της ταινίας μας, γεγονός που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά, φέτος η έναρξη των χορευτικών τμημάτων θα μετατεθεί για την Κυριακή  14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στα γραφεία του συλλόγου μας, με τον καθιερωμένο αγιασμό προκειμένου για την ευλογία της χρονιάς μας από την Εκκλησία.

 

Χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας θα 'ναι και φέτος ο κ. Μπούρας Γεώργιος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

 

Σας περιμένουμε όλους!!!

Καλή και Ευλογημένη Χορευτική Χρονιά!!!

 

 

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

 

 

 

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του συλλόγου μας , αποδεχόμενοι το κάλεσμα του Συλλόγου Σταυρουπόλεως "Ο Διόνυσος" συμμετείχε μαζί με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σταυρούπολη Θεσ/νίκης, τα λεγόμενα "Διονύσια".
 
Τα συγχαρητήριά μας στους διοργανωτές του φεστιβάλ και σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και στο δικό μας χορευτικό που έκλεψε τις εντυπώσεις!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου μας σας ευχαριστούν από καρδιάς για το 3ο επιτυχημένο φθινοπωρινό γλέντι στην Αγία Παρασκευή του δήμου Θέρμης, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018. Η προσέλευση του κόσμου δικαίωσε κατά μακράν τις προσδοκίες μας δίνοντας το έναυσμα να ανοίξει η αυλαία του γλεντιού με το μικρό μας χορευτικό. Χάρη στην εθελοντική προσφορά του Δ.Σ., των μελών, των χορευτών και των φίλων του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε μια αξέχαστη βραδιά που κύλησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπό το πρίσμα αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο, κ. Παπαδόπουλο Θεόδωρο, τον Αντιδήμαρχο, κ. Μουστάκα Βασίλειο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κα. Τσιουβάκα Μαίρη και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Γκιζάρη Στέλιο, Αποστόλου Στέλιο, Τσαουσάνη Μαίρη, Δήμου Φανή, Μοσχόπουλο Γιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ.Γιουτίκα Κων/νο, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας, κα. Πατουλίδου Βούλα, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Πάλλα Κων/νο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Ανατολίτη Βασίλη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Καρατάσιο Γεώργιο, τον τέως Υπουργό, κ. Μάρδα Δημήτριο, τον 1ο Πρόεδρο της ΠΟΣΣ, κ. Γιαννιώτη Θεόδωρο, τον Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μπασδάνη Γεώργιο, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, Ν. Ημαθίας, Ν. Θεσπρωτίας, μια παρέα από το Σλίβεν, καθώς και τους τραγουδιστές Αλαφροπάτη Μίλτο, Δροσάκη Δημήτρη, Καραχρήστο Γιώργο, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και διασκέδασαν μαζί μας.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στους χορηγούς μας που στηρίζουν και ενισχύουν οικονομικά τις εκδηλώσεις μας, καθώς και στην ορχήστρα του Κώστα Ζαραλή με τις μοναδικές φωνές της Γιώτας Γρίβα και του Σπύρου Γιαννιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ.

   Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του συλλόγου μας συμμετείχε στο πολιτιστικό αντάμωμα που έλαβε χώρα στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης. δικός μας σύλλογος.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν μοναδικό τρόπο, έχοντας όλοι οι σύλλογοι διαφορετικό σημείο εκκίνησης αλλά κοινό τόπο συνάντησης στο χώρο της εκδήλωσης. Η δική μας ομάδα ξεκίνησε από το σημείο του χωριού όπου διαμένουν οι περισσότεροι Σαρακατσάνοι. Χορεύοντας και τραγουδώντας Σαρακατσάνικα τραγούδια με το στόμα και με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων φτάσαμε μαζί με όλους τους Σαρακατσάνους του χωριού στο χώρο της εκδήλωσης, όπου χόρεψαν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με στόχο να αποσπάσουν το χειροκρότημα του κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση του ανταμώματος αυτού, καθώς και σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν, αλλά κυρίως στο χορευτικό μας που εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EK ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ.

24ωρο ΡΑΔΙΟ ΕΝΩΣΗ

Play Radio in Popup Window

Ακούστε τις μουσικές επιλογές του συλλόγου όλο το 24ωρο!!
(Αν δεν παίζει επιλέξτε από την λίστα το Radio Enosi 2)

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems