Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Ο Καλυβοδάσκαλος", του Θεόδωρου Γιαννακού. 

 

Μεσα σε κλίμα αναπόλησης, χαράς και βαθιάς συγκίνησης πλέχθηκε το εγκώμιο του δασκάλου ενός αλλοτινού καιρού και υμνήθηκε συγχρόνως η μεγάλη αξία της φορητότητας των Σαρακατσαναίων. Φορητή όλη η περιουσία....τα κοπάδια, τα άλογα...., το σχολείο και τα λίγα γράμματα, που ήταν όμως το λιθαράκι στην δημιουργία αξιόλογων δασκάλων και επιστημόνων μετέπειτα.

 

Ευχαριστούμε θερμά 

Τους ομιλητές:

κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο - Δημοσιογράφο , Δικηγόρο , Βουλευτή ΝΔ

κ. Καρατάσιο Δ. Γεώργιο - Μαθηματικό, τ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/ένα Κεντρ. Μακεδονίας & μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ.

Την συντονίστρια: κ. Νάκου Βασιλική - Δημοσιογράφο, Ιστορικό Ευρωπαιολόγο

 

Θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα Θεόδωρο Γιαννακό -Εκπαιδευτικό, ο οποίος με την γραφή του ζωντάνεψε έναν ξεχασμένο κόσμο γεμάτο παιδικά όνειρα, παιδικές λαλιές και αγάπη για τις Ελληνικές Αξίες.

Μεγάλο ευχαριστώ στην Δ' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της κ. Τσιαπακίδη Κωνσταντίνο  για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Η παρουσία σας εκτός από το ότι "γέμισε" ασφυκτικά το αμφιθεατρο, μας έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το έργο μας, που δεν είναι άλλο από το να προσπαθούμε μέσω παρόμοιων εκδηλώσεων να διατηρήσουμε τις "ρίζες" μας ζωντανές και να παραδώσουμε στις νέες γενιές μνήμες. 

 

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

24ωρο ΡΑΔΙΟ ΕΝΩΣΗ

Play Radio in Popup Window

Ακούστε τις μουσικές επιλογές του συλλόγου όλο το 24ωρο!!
(Αν δεν παίζει επιλέξτε από την λίστα το Radio Enosi 2)

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems