Σε μονοπάτια της ιστοριας ξεναγηθηκε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων του Νομού Θεσσαλονίκης "Η Ένωση", ο οποίος οργάνωσε και πραγματοποίησε μια φανταστική εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 20 Μαΐου στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ. Η ξενάγηση του Συλλόγου στο οχυρό, ένα ταξίδι στην ένδοξη ιστορία της Ελλάδος, έλαβε χώρα στο υπαίθριο αμφιθέατρο που κατασκευάστηκε για ενημέρωση των επισκεπτών του. Ο Διοικητής του Συντάγματος μας καθήλωσε με τις βαθιές ιστορικές του γνωσεις, την ευγλωττία και τη ρειτορικη του δεινότητα, ενώ παράλληλα ο πνεομενος αέρας αποσπούσε τον θαυμασμό μας, την αγάπη και την υπερηφάνεια όλων μας για τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, με τα οποία κοσμεί το Σωμα των Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.


Δεν θα μπορούσαμε, φυσικα, να παραλείψουμε μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσαναίων στην πόλη των Σερρών, όπου μας δόθηκε μια αίσθηση της ζωής των Σαρακατσαναίων. Οι πηγες για τη ζωή τους έχουν αναφορά κυρίως στον 20ο αιώνα και βασίστηκαν σε προφορικές παραδόσεις, αναμνήσεις και βιώματα των Σαρακατσαναίων. Ήταν ένα μικρό δείγμα των Σαρακατσαναίων παραδόσεων φυλαγμένο σαν γνήσιος θεματοφύλακας.


Η εκδρομή δεν θα μπορούσε να λήξει χωρίς μια στάση αναψυχής στον Αη - Γιάννη, ένα πανέμορφο καταπράσινο φυσικό τοπίο, όπου απολαύσαμε τη δροσιά και το θέαμα του.


Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας για την πολύτιμη στήριξή τους, ώστε να να λάβει χώρα η εκδρομή αυτή, ένα σύντομο ταξίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας.

 

24ωρο ΡΑΔΙΟ ΕΝΩΣΗ

Play Radio in Popup Window

Ακούστε τις μουσικές επιλογές του συλλόγου όλο το 24ωρο!!
(Αν δεν παίζει επιλέξτε από την λίστα το Radio Enosi 2)

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems