Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου θέλουμε να στείλουμε τις θερμές γιορτινές μας ευχές ,μαζί με άπειρα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χορηγούς μας.Είστε οι επαγγελματίες ,οι φίλοι που μας στηρίζετε με κάθε τρόπο σε κάθε επιτυχημένη μας εκδήλωση!
Καλές γιορτές ,Χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειές σας με υγεία και ευλογία!
Ευχόμαστε επιτυχία και προκοπή σε κάθε σας επαγγελματικό βήμα!

deltio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22-12-2020

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου,

Έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι την Δευτέρα 21-12-2020 , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεδρίασε και ενέκρινε την απόφαση της Εντεκαμελούς Επιτροπής Ονοματοθεσίας -Μετονομασίας Οδών ,Πλατειών ή Συνοικιών του Δήμου Θεσσαλονίκης ,η οποία είχε συνεδριάσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο την 14-10-2020 ,υπό την Προεδρία του κ. Δρόσου Τσαβλή ,και αποφάνθηκε για την ονοματοδοσία ανώνυμης πλατείας (πρώην φυτώρια)που περικλείεται από τις οδούς Μ. Μπότσαρη ,Ηλέκτρας , Κοσμοπούλου και Οδ.Ανδρούτσου σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ».

Ο Προεδρεύων σύμφωνα με το πρακτικό της τότε Συνεδρίασης έθεσε υπόψιν των μελών της επιτροπής τον πλήρη φάκελο ,που καταθέσαμε συνημμένο με την αίτηση του συλλόγου μας, από 5-12-19 με Αρ.Πρωτ.24764 ,προς το Δήμο Θεσσαλονίκης,με την οποία αιτούμασταν την ονοματοδοσία της προαναφερόμενης πλατείας σε πλατεία ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ και την τοποθέτηση προτομής του οπλαρχηγού Κατσαντώνη στο κέντρο της πλατείας .

Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψιν της όλα τα παραπάνω στοιχεία μαζί με την εκτενή περιγραφή περί των Σαρακατσαναίων Αγωνιστών και την συμβολή αυτών στην προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο του 1821 ,καθώς επίσης και την απαράμιλλη προσπάθεια του συλλόγου μας για τη διατήρηση της Σαρακατσάνικης παράδοσης , αποφάσισε ομόφωνα την ονοματοδοσία της πλατείας σε

«ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ»

και την τοποθέτηση προτομής του οπλαρχηγού Κατσαντώνη με έξοδα του Συλλόγου μας .

Υπό το πρίσμα όλης αυτής της διαδικασίας ,η συγκρατημένη μας αισιοδοξία του «χθες» μετατράπηκε σε συναισθηματική υπερχείλιση χαράς ,υπερηφάνειας ,ευγνωμοσύνης και ασυγκράτητης λαχτάρας να μοιραστούμε μαζί σας ,σήμερα,την ΕΠΙΤΥΧΗ έκβαση της αίτησης του συλλόγου μας «Η ΕΝΩΣΗ». Η απόφαση αυτή έχει για εμάς διττό χαρακτήρα ,αφενός γιατί οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο και αφετέρου γιατί το ιστορικό μας αίσθημα ευθύνης ,με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους Σαρακατσάνους ήρωες ,επιτέλους, αποκτά υπόσταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης . Το ηρωικό και ένδοξο παρελθόν θα «συναντήσει» το «σήμερα» και η εμβληματική προσωπικότητα του ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ εκτός από τις ιστορικές αφηγήσεις για το πρόσωπό του και τα χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια που του έχει αφιερώσει η Σαρακάτσάνικη παραδοσιακή μουσική ,θα στέκεται ανάμεσά μας και θα εξασφαλίσει την δόξα που του αναλογεί. Άλλωστε ο ηρωισμός του θα αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού, γιατί σηματοδοτεί πάντα μια υπέρβαση-τον αγώνα ,στην προκειμένη τον αγώνα του για μια Ελεύθερη Ελλάδα.

Σας γνωστοποιούμε επίσης ,πως ο Σύλλογός μας ,έπειτα από τις θετικές αυτές εξελίξεις, θα συγκαλέσει σύντομα Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό την ανάδειξη επιτροπής ,για την ανάθεση της φιλοτέχνησης της προτομής και όλες τις απαραίτητες ενέργειες της υλοποίησης του έργου για ένα άριστο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε ,θερμά, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ,τον Γενικό Γραμματέα κ.Ευθύμιο Φωτόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ,την Επιτροπή Ονοματοθεσίας και τον πρόεδρό αυτής κ. Δρόσο Τσαβλή ,για την αμέριστη συμπαράσταση όλων τους στην ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Ευχαριστούμε ,τέλος, όλους εσάς ,που πιστεύετε σε εμάς που εκπροσωπούμε το σύλλογο «Η ΕΝΩΣΗ» ,αφού σε κάθε μας «αγώνα» ακόμη και όταν αυτός διεξάγεται «μετ ‘εμποδίων» ,εσείς μας ενδυναμώνετε να τα ξεπερνάμε ,για ένα και μοναδικό σκοπό ,την ανάδειξη της Σαρακατσάνικης παράδοσης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

 

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Μουλαράς

mathimata

Ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και τις επιταγές των ημερών να πρέπει να διαχειριστούμε πράγματα και καταστάσεις απο το σπίτι ,ο σύλλογός μας προέβει σε μία πρωτοποριακή και συνάμα σπουδαία υλοποίηση ιδέας.

Μη μπορώντας να ανταμώσουμε στις καθιερωμένες Κυριακάτικες πρόβες να πιαστούμε από το χέρι και να κάνουμε κύκλο για χορό δια ζώσης, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας αλλά και εμείς κάθε Κυριακή στο σύλλογό μας, το ΔΣ σε συνεργασία με τον χοροδιδάσκαλό μας κ.Γιώργο Μπούρα σχεδίασε ομαδικές συναντήσεις μέσω skype για όλα τα χορευτικά τμήματα στις ώρες που λειτουργεί το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

getskype

Ο σύλλογος δεν είναι μόνο ο χορός και οι πρόβες . Αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα μεταλαμπάδευσης πολιτισμού και παράδοσης.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να αναδείξουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαιδευτική υπόσταση των συναντήσεων μας.

Δεδομένων των συνθηκών ,αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε διαδραστικές θεματικές συναντήσεις στις οποίες θα καθοδηγεί ο χοροδιδάσκαλος ,θα ανταλλάσονται πληροφορίες και υλικό σχετικά με τα ήθη ,τα έθιμα ,παραμύθια ,ιστορίες από τα παλιά, κάποιες φορές θα συνδέονται μαζί μας στην πλατφόρμα κατά την διάρκεια των συναντήσεών μας αξιόλογοι καλεσμένοι όπως τραγουδιστές παραδοσιακής μουσικής ,συγγραφείς κτλ ,οι οποίοι θα αναλύουν διάφορα θέματα που αφορούν στους Σαρακατσαναίους.Τα παιδιά θα κάνουνε τους «μικρούς δημοσιογράφους»,θα μάθουν σημαντικά πράγματα μέσα απο το διάλογο την αφήγηση ,την διήγηση και σαν

«τη βαβά και τα αγγονάκια τς που τα μάζωνε τριγύρου κι αρχίναε απ΄ τς’ορμήνιες κι

απουκουντά ξεκίναε το παραμύθ κάπως έτσι:

_Ακουρμαστήτε πιδάκιαμ

-Μια βολά κι έναν καιρό….

-Εκειά τα χρόνια ακούς….»

έτσι και τώρα κατά αντιστοιχία σαν μια μικρή αναπαράσταση των παλιών καλών καιρών,θα μετατρέψουμε τα απλά μαθήματα χορού ,σε εποικοδομητικά μαθήματα ιστορικής μνήμης των Σαρακατσαναίων.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως το νέο μας εγχείρημα θα ενθουσιάσει τα μέλη και τους χορευτές μας και οι Κυριακές μας θα ομορφύνουν με ένα διαφορετικό τρόπο μιας και θα δώσουμε την ευκαιρία κυρίως στα παιδιά να δούν το μάθημα μέσω skype πιο διασκεδαστικό και όχι καταναγκαστικό και ανιαρό όσο αυτό για τις υποχρεώσεις στα σχολεία και τα φροντιστήριά τους τις μέρες που διανύουμε.

Όλη η διαδικασία της σύνδεσης είναι γνώριμη και εφικτή στα περισσότερα παιδιά μας ,άρα είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία των συναντήσεων χωρίς να λείπει κανείς ενδιαφερόμενος.

Ωστόσο αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε .

Οδηγίες ώστε να πραγματοποιείται η σύνδεση με την πλατφόρμα που θα δείτε στο παρακάτω link ,θα σταλούν σε όλους τους χορευτές στα κινητά τηλέφωνα από τον χοροδιδάσκαλο.

https://join.skype.com/invite/l1veU6VZhmwF?fbclid=IwAR3FKxlE6SnTrOAkJzPNFR1TeaoVvQ5ujribhR3iP0mgqkTzdXuvicuaw0I

Οι συνδέσεις θα γίνονται στις ήδη γνωστές ώρες προβών ανά τμήμα.

Την Κυριακή 29/3/2020 ξεκινάμε και σας περιμένουμε όλους!

Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές συναντήσεις αποτελούν μια ακόμη πρόκληση για το σύλλογό μας, όμως είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα ,περνώντας συγχρόνως το μήνυμα σε όλους ,πως η ΕΝΩΣΗ θα κοιτάει πάντα μπροστά και θα πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για συγχρονισμό με τον κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται.

Ας είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε ένα νοητό κύκλο με τις οθόνες μας και ας γίνει ο σύλλογος όχι μόνο "αλώνι για χορό"αλλά η πνοή και ο "αέρας για σεργιάνι'"σε νέα μονοπάτια της παράδοσης .

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος και το ΔΣ

 

 

 

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ν.Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ" σας προσκαλεί στον ΕΤΗΣΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΧΟΡΟ, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου με το πιο δυνατό μουσικό σχήμα ,ασυναγώνιστη τιμή πρόσκλησης στα 15€ και κυρίως μέσα στην καρδιά της πόλης ,στη Δ.Ε.Θ ,με ελεύθερο πάρκινγκ.

Στο τραγούδι: Βασίλης Σερμπέζης, Σταύρος Μπόνιας, Απόστολος Ρούντος, Κώστας Γαρέφης.
Στο κλαρίνο: Κώστας Τζελέπης, Γιώργος Μαλιαχόβας

Σας περιμένουμε για το Αυθεντικό Παραδοσιακό Σαρακατσάνικο ΓΛΕΝΤΙ!

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» προσκαλεί όλους τους Σαρακατσάνους Νεοεισαχθέντες σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του συλλόγου , προκειμένου για τη βράβευσή τους στα πλαίσια του Ετήσιου Χορού του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ .

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Θεοδωράκου Μαρία (6998416900)

Άλλη μια τιμητική βραδιά για το σύλλογό μας η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Κατσαρίκα ´Σαρακατσαναίοι, αυτοί είμαστε ...έτσι μιλάμε έτσι τραγουδάμε ‘από το σύλλογο Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς
´Ο Φλάμπουρας´
Μια λαμπρή εκδήλωση με εκλεκτούς ομιλητές που μοιράστηκαν προσωπικά βιώματά τους και ανάδειξαν στοιχεία των Σαρακατσαναίων τα οποία με ιδιαίτερη γλαφυρότητα καταγράφει ο συγγραφέας.
Ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ του συλλόγου ´Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ´ για την ευκαιρία που έδωσε στο βιβλίο μας να ´ταξιδέψει ´και μαζί του ,πίσω στο χρόνο και σε αλλοτινές μνήμες ,όλοι οι παρόντες στην εκδήλωση.

2

3

1

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νόμου Θεσσαλονίκης "Η Ενωση" συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην παρέλαση τιμής και μνήμης για την 28η Οκτωβρίου του 1940 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με έκδηλη την υπερηφάνεια και την λεβεντιά τα παιδιά του συλλόγου μας απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου μας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς όλα τα παιδιά για την άρτια παρουσία τους, προβάλλοντας έτσι την Σαρακατσάνικη λεβεντιά.

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/10/2019 με μεγάλη επιτυχία μια θαυμάσια και αξέχαστη βραδιά λόγου και μουσικής αφιερωμένη στους «περιπατητές» Σαρακατσάνους ,τους γνήσιους και ίσως μοναδικούς εκφραστές της νομαδικής μετακίνησης στον Ελλαδικό χώρο.
Με ντοκουμέντα την καταγεγραμμένη αφήγηση και το συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό , το τεκμηριωμένο υλικό κοινωνιολογικής έρευνας –μελέτης αλλά και τα τραγούδια που πιστοποιούν μεν την κλειστή κοινωνική δομή της κοινότητας των «προβαταραίων» Σαρακατσάνων αλλά συνάμα επιβεβαιώνουν τις βαθιές ιστορικά ρίζες στο χωροχρόνο και τα κατατάσσουν σε αριστουργήματα τέχνης ,οι εκλεκτοί μας εισηγητές :
κ.Βασίλης Σερμπέζης -Αν.Καθηγητής ΔΠΘ -Ερευνητής -Ερμηνευτής Παραδοσιακής Μουσικής,
ο κ.Γιώργος Κολοβός -Υπεύθυνος Ηλεκτρονικής έκδοσης «Πορτραίτα Σαρακατσαναίων»,
ο κ.Γιώργος Μπούρας -καθηγητής Φυσικής αγωγής με εκπαίδευση στον Ελληνικό παραδοσιακό χορό ,
άγγιξαν τις ψυχές μας , ξύπνησαν μνήμες και κυρίως χάρισαν γνώση σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση υπό τον άριστο συντονισμό του
κ.Ευθύμη Φωτόπουλου-Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τ.Δημάρχου Δέλτα.

Σε ένα αμφιθέατρο κατάμεστο ,νοιώσαμε για άλλη μια φορά ,ως Σύλλογος ,πως το καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες της Σαρακατσάνικης πολιτισμικής ταυτότητας το εκπληρώσαμε στα όρια του εφικτού και κάτι παραπάνω.
Ένα αμφιθέατρο –όπου η μια πλευρά του μετατράπηκε σε μια μικρή έκθεση Παραδοσιακών φορεσιών και αντικειμένων και πλαισίωσε μοναδικά την εκδήλωσή μας, χάρη στο Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσαναίων με έδρα τις Σέρρες .
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του μουσείου κ.Αθανάσιο Λέφα για τα εκθέματα και την συμμετοχή του Λαογραφικού ΜουσείουΣαρακατσάνων.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους:
Τον κ.Σταύρο Καλαφάτη -Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτή Α Θεσσαλονίκης,τον κ. Θεόδωρο Καράογλου- Υφυπουργό Μακεδονίας –Θράκης ,τον κ.Κωνσταντίνο Γκιουλέκα -βουλευτή Α Θεσσαλονίκης ,τον εκπρόσωπο του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης κ Σιμόπουλου,τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ.Νίκο Τζόλλα,τον εκπρόσωπο του δημάρχου κ.Χάρη Αηδονόπουλο , τον κ.Δρόσο Τσαβλή πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ,τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ.Πέτρο Λεκάκη,την αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Ακριτίδου, τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ.Μιχάλη Κούπκα,τον κ. Ιωάννη Μπασδάνη- Αντιστράτηγο ε.α και επίτιμο Διοικητή Α’ ΣΣ ,την πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ.Κρυσταλία Τερψίδου τον κ.Πέτρο Μεσθανεύ -πρόεδρο της κοινότητας Κορδελιού ,την πολιτευόμενη κ.Κατερίνα Ζιούτα ,τον πρώτο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ.Θεόδωρο Γιαννιώτη,τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν.Κιλκίς,τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων ,Ν.Ημαθίας ,τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αγραφιωτών.

Θερμά ευχαριστήρια επίσης στον μουσικό Κώστα Τζελέπη και την ορχήστρα του που μας συγκίνησαν με τη συναυλία -συνοδεία τραγουδιού από τον κ.Βασίλη Σερμπέζη- που ήταν αφιερωμένη στο πρώτο μέρος της στην εκδήλωση για τη «ΣΤΡΑΤΑ» και στο δεύτερο μέρος της είχε επετειακό χαρακτήρα για το έπος του 1940!

Ευχαριστούμε ,τέλος, ολόθερμα και όλους εσάς που παραβρεθήκατε .Έχοντάς σας δίπλα μας , μας δίνετε την δύναμη να πάμε τον σύλλογό μας ακόμα πιο ψηλά.

 

xeimadia1

xeimadia1

xeimadia1

xeimadia1

 

 

xeimadia

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης '’ Η ΕΝΩΣΗ '’, διοργανώνει εκδήλωση για '’ τη Στράτα και το κατέβασμα στα χειμαδιά '’ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.00 στο κέντρο πολιτισμού Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές της εκδήλωσης είναι οι κ.κ.:

Βασίλης Σερμπέζης -Αν.Καθηγητής Δ.Π.Θ -Ερευνητής -Ερμηνευτής Παραδοσιακής Μουσικής

Γιώργος Κολοβός-Υπεύθυνος Ηλεκτρονικής έκδοσης «Πορτραίτα Σαρακατσαναίων»

Γιώργος Μπούρας-καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στον Ελληνικό παραδοσιακό χορό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει.
Ο κ. Ευθύμης Φωτόπουλος- -Γενικός Γραμματέας Δήμου Θεσσαλονίκης
,π.Δήμαρχος Δέλτα

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Σαρακατσάνικα τραγούδια '’ της Στράτας '’ από τον Βασίλη Σερμπέζη, με την ορχήστρα του Κώστα Τζελέπη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων θα παρουσιάσει στον ίδιο χώρο αντιπροσωπευτικά εκθέματά του. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα
των :
•Υπουργείου Εσωτερικών -Μακεδονίας Θράκης

•Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

•Δήμου Θεσσαλονίκης

xeiamadia2

 

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη , τους φίλους και γνωστούς που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία και ζήλο στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε την Τετάρτη 18-09-2019 στα γραφεία του συλλόγου μας.


Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα για την τιμή που μας έκανε και την ευαισθησία που επέδειξε ,

τον αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ.Μιχάλη Κούπκα ,

τον κ.Ιωάννη Ράπτη διευθυντή της εταιρείας Megasystems,

τον κ.Τάσο Κονταξή ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής IT PLUS,

τον ιατρό και τραγουδιστή Κώστα Γαρέφη ,

το προσωπικό της μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης που διενήργησε την αιμοδοσία,

καθώς και την εταιρεία Marki’s food του κ. Γρηγόρη Τσακνάκη για τα υπέροχα εδέσματα που μας πρόσφερε.


Η συμμετοχή όλων και η επιθυμία να γίνετε δωρητές αίματος, απέδειξε έμπρακτα την αγάπη σας για το συνάνθρωπο.
Επίσης κάποιοι που προσήλθαν με προθυμία και αγάπη να προσφέρουν αίμα αλλά δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για διαφόρους λόγους (όπως χαμηλή πίεση, χαμηλή αιμοσφαιρίνη κ.ά.), τους ευχαριστούμε ολόψυχα και ευχόμαστε στην επόμενη αιμοδοσία να μπορέσουν να εκπληρώσουν το εθελοντικό τους έργο και την αγάπη τους προς το συνάνθρωπο.

Όσοι φίλοι μας δεν μπόρεσαν να προσέλθουν την ημέρα αυτή, για να δώσουν αίμα και επιθυμούν (να δώσουν) μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγίου Παύλου, καθημερινά και να δηλώσουν ότι θέλουν να συνεισφέρουν για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν Θεσσαλονίκης Η ΕΝΩΣΗ.

Εκ μέρους του ΔΣ

 

Radio Enosi

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το ραδιόφωνο

radioenosi

 

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems