Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης « Η ΕΝΩΣΗ » ιδρύθηκε το 1965 από ανθρώπους συνειδητοποιημένους για την διατήρηση και μετάδοση της πλούσιας σαρακατσάνικης παράδοσης. Είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους Σαρακατσαναίων στην χώρα μας, και εκπροσωπεί τις χιλιάδες των Σαρακατσάνων που διανέμουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος μας έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα σε πολλούς τομείς με εκδηλώσεις επιστημονικές στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτιστικές τόσο στη πόλη όσο και σε κωμοπόλεις και χωριά του νομού. Διατηρεί τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών και παραδοσιακών οργάνων για να μαθαίνουν οι νέες γενιές, διοργανώνει εκδηλώσεις αναπαράστασης παλαιών εθίμων αλλά και εκδηλώσεις ενημέρωσης των μελών σε σύγχρονα προβλήματα και θέματα.

Ο Σύλλογος μας έχει το προνόμιο της συμμετοχής της νεολαίας στις ποικίλες δραστηριότητες του. Φιλοσοφία του Συλλόγου μας είναι η ενεργή συμμετοχή της νεολαίας μας, γιατί χωρίς τους νέους δεν μπορεί να διατηρηθεί η σαρακατσάνικη παράδοση, να λειτουργήσει ένας ζωντανός οργανισμός!

Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του Συλλόγου μας στην ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ. ). Από το 1982 ( έτος ίδρυσης ) έως και σήμερα, ο Σύλλογος μας εκπροσωπείται σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Σ. και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα της.ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


1. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Δ. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
2. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Γ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
3. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Χ. ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ
4. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
5. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΦΑΡΜΑΚΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
7. ΓΚΑΡΕΛΗΣ Ι. ΚΩΝ/ΝΟΣ
8. ΓΟΥΛΑΣ Ι. ΚΩΝ/ΝΟΣ
9. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ Γ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
10. ΖΙΟΥΤΑΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
13. ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΩΝ/ΝΟΣ
14. ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
15. ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
16. ΑΖΑΣ Α. ΧΡΗΣΤΟΣ
17. ΜΠΡΟΖΟΣ Γ. ΦΩΤΙΟΣ
18. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19. ΔΕΔΑΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
20. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
21. ΓΟΥΛΗΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22. ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
23. ΜΠΑΛΛΑΣ Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
24. ΜΠΙΚΟΣ Β. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
25. ΔΕΔΑΣ Α. ΚΩΝ/ΝΟΣ

Radio Enosi

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το ραδιόφωνο

radioenosi

 

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems