Μία εξαιρετική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου από το Σύλλογο μας , ήταν ο πρώτος σταθμός από το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησαν ΄΄Τα παραμύθια της στάνης΄΄.
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο και με μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα, η σκηνική απόδοση των παραμυθιών συγκίνησε τους παρευρισκόμενους . Οι εισηγήσεις των ομιλητών, ανέδειξαν τη σημασία των Σαρακατσάνικων παραμυθιών, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, το ανέφικτο γίνεται εφικτό, τα «ζώα» αποκτούν λαλιά και συνομιλούν με τους ανθρώπους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Γεώργιο Φυτιλή που επιμελήθηκε λογοτεχνικά το περιεχόμενο της έκδοσης και που μας εμπιστεύτηκε για να το εκδώσουμε εμείς σαν Σύλλογος. Ευχαριστούμε επίσης την κα Ασπασία Μπούρχα για την πολύ όμορφη ζωγραφική της, που έδωσε ιδαίτερη συναισθηματική αξία στην έκδοση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εισηγητές κ.κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο, Ζαγναφέρη Θάλεια, Κατσαρού Κωνσταντίνα, Μπασδάνη Ιωάννη και Φυτιλή Γεώργιο, για τις εξαίρετες εισηγήσεις τους σχετικά με τα Σαρακατσάνικα παραμύθια, που ο καθένας ανέλυσε διεξοδικά.
Ευχαριστούμε θερμά τον Καθηγητή του Δ.Π.Θ. κ. Βασίλη Σερμπέζη που αποδέχθηκε την πρόσκληση μας και με την καταλυτική παρουσία του συντόνισε την εκδήλωση μας.
Όπως και τον Γιώργο Τσάτσο με την παραστατική αφήγηση του.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν και τους ευχαριστούμε θερμά .
Ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος Ιερά Μονή βλατάδων : Καράογλου Θεόδωρος βουλευτής, Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Κωνσταντίνος Ζέρβας Δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Παρασκευή Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης.
Κώστας Γιουτίκας Αντιπεριφερειάρχης.
Ευαγγελία Μπόσκου Διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης , Γιώργος Καρατάσιος π. Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας.
Δημήτρης Παπαζαχαριου Πρόεδρος Βαφοπουλειο πνευματικό κέντρο
Κωνσταντίνος Μπομποτης Στρατηγός ,
Κατερίνα Ζιούτα υποψήφια βουλευτής,
Γιώργος Κολοβός - Πορτραίτα Σαρακατσαναίων ,
Ο Σαρακατσάνος τραγουδιστής Σταύρος Μπόνιας,
οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων Ξάνθης ο πρόεδρος Γιώργος Μπίκος, ο Σύλλογος Σερρών ο πρόεδρος Δημήτρης Γατσέλος , ο πρόεδρος Κιλκίς Μιχάλης Λουκοβίτης , ο πρόεδρος φοιτητών Θεσσαλονίκης Σουλιώτης Δημήτρης .
Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς του βιβλίου μας .
-Γιώργο Γίδαρη HLS Πόρτες- κουφώματα .
-Ιωάννη Ράπτη MEGASYSTEMS .
Το κανάλι
- ATLAS TV.
Και για τον Μπουφέ μας
- catering Χούτος - Λευτέρης Δόσης .
Για τα κρασιά του μπουφέ μας είναι δωρεά από την kava ποτών Καραμήτσος Απόστολος
Κλείνοντας ευχαριστούμε θερμά όλους τους Σαρακατσάνους ,τις Σαρακατσάνες και τους φίλους των Σαρακατσαναίων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και προσέδωσαν με την παρουσία τους ελπίδα και αξία στην προσπάθεια μας.
Ελπίζουμε να ξυπνήσαμε μνήμες στους παλιούς και μακάρι το βιβλίο να δώσει ένα κίνητρο στους νέους για να μάθουν την παράδοση μας και μέσα από τα παραμύθια !!

 

Radio Enosi

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το ραδιόφωνο

radioenosi

 

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems