getmathimaat

Ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και τις επιταγές των ημερών να πρέπει να διαχειριστούμε πράγματα και καταστάσεις απο το σπίτι ,ο σύλλογός μας προέβει σε μία πρωτοποριακή και συνάμα σπουδαία υλοποίηση ιδέας.

Μη μπορώντας να ανταμώσουμε στις καθιερωμένες Κυριακάτικες πρόβες να πιαστούμε από το χέρι και να κάνουμε κύκλο για χορό δια ζώσης, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας αλλά και εμείς κάθε Κυριακή στο σύλλογό μας, το ΔΣ σε συνεργασία με τον χοροδιδάσκαλό μας κ.Γιώργο Μπούρα σχεδίασε ομαδικές συναντήσεις μέσω skype για όλα τα χορευτικά τμήματα στις ώρες που λειτουργεί το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

getskype

Ο σύλλογος δεν είναι μόνο ο χορός και οι πρόβες . Αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα μεταλαμπάδευσης πολιτισμού και παράδοσης.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να αναδείξουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαιδευτική υπόσταση των συναντήσεων μας.

Δεδομένων των συνθηκών ,αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε διαδραστικές θεματικές συναντήσεις στις οποίες θα καθοδηγεί ο χοροδιδάσκαλος ,θα ανταλλάσονται πληροφορίες και υλικό σχετικά με τα ήθη ,τα έθιμα ,παραμύθια ,ιστορίες από τα παλιά, κάποιες φορές θα συνδέονται μαζί μας στην πλατφόρμα κατά την διάρκεια των συναντήσεών μας αξιόλογοι καλεσμένοι όπως τραγουδιστές παραδοσιακής μουσικής ,συγγραφείς κτλ ,οι οποίοι θα αναλύουν διάφορα θέματα που αφορούν στους Σαρακατσαναίους.Τα παιδιά θα κάνουνε τους «μικρούς δημοσιογράφους»,θα μάθουν σημαντικά πράγματα μέσα απο το διάλογο την αφήγηση ,την διήγηση και σαν

«τη βαβά και τα αγγονάκια τς που τα μάζωνε τριγύρου κι αρχίναε απ΄ τς’ορμήνιες κι

απουκουντά ξεκίναε το παραμύθ κάπως έτσι:

_Ακουρμαστήτε πιδάκιαμ

-Μια βολά κι έναν καιρό….

-Εκειά τα χρόνια ακούς….»

έτσι και τώρα κατά αντιστοιχία σαν μια μικρή αναπαράσταση των παλιών καλών καιρών,θα μετατρέψουμε τα απλά μαθήματα χορού ,σε εποικοδομητικά μαθήματα ιστορικής μνήμης των Σαρακατσαναίων.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως το νέο μας εγχείρημα θα ενθουσιάσει τα μέλη και τους χορευτές μας και οι Κυριακές μας θα ομορφύνουν με ένα διαφορετικό τρόπο μιας και θα δώσουμε την ευκαιρία κυρίως στα παιδιά να δούν το μάθημα μέσω skype πιο διασκεδαστικό και όχι καταναγκαστικό και ανιαρό όσο αυτό για τις υποχρεώσεις στα σχολεία και τα φροντιστήριά τους τις μέρες που διανύουμε.

Όλη η διαδικασία της σύνδεσης είναι γνώριμη και εφικτή στα περισσότερα παιδιά μας ,άρα είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία των συναντήσεων χωρίς να λείπει κανείς ενδιαφερόμενος.

Ωστόσο αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε .

Οδηγίες ώστε να πραγματοποιείται η σύνδεση με την πλατφόρμα που θα δείτε στο παρακάτω link ,θα σταλούν σε όλους τους χορευτές στα κινητά τηλέφωνα από τον χοροδιδάσκαλο.

https://join.skype.com/invite/l1veU6VZhmwF?fbclid=IwAR3FKxlE6SnTrOAkJzPNFR1TeaoVvQ5ujribhR3iP0mgqkTzdXuvicuaw0I

Οι συνδέσεις θα γίνονται στις ήδη γνωστές ώρες προβών ανά τμήμα.

Την Κυριακή 29/3/2020 ξεκινάμε και σας περιμένουμε όλους!

Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές συναντήσεις αποτελούν μια ακόμη πρόκληση για το σύλλογό μας, όμως είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα ,περνώντας συγχρόνως το μήνυμα σε όλους ,πως η ΕΝΩΣΗ θα κοιτάει πάντα μπροστά και θα πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για συγχρονισμό με τον κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται.

Ας είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε ένα νοητό κύκλο με τις οθόνες μας και ας γίνει ο σύλλογος όχι μόνο "αλώνι για χορό"αλλά η πνοή και ο "αέρας για σεργιάνι'"σε νέα μονοπάτια της παράδοσης .

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος και το ΔΣ

 

 

 

Radio Enosi

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το ραδιόφωνο

radioenosi

 

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems