Άλλη μια ημερήσια ψυχαγωγική, εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 13 Μαΐου με τεράστια επιτυχία.
Η Άνοιξη μας προσκάλεσε στις ομορφιές της φύσης που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο μεγαλείο της.
Η γη της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας μας καλωσόρισε σε ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας μονοπάτια και με διαδοχικούς σταθμούς, μας οδήγησε στο ξακουστό μνημείο πολεμικής δόξας και πράξης στον Λέοντα της Αμφίπολης, στο μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης με τον εξαιρετικό σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπου και ξεναγηθήκαμε από την πρωτοποριακή ψηφιακή Περσεφόνη και όχι μόνο.
Επόμενος σταθμός μας ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας με την θαυματουργή αχειροποίητο εικόνα της και με την ιστορική της διαδρομή ανά τους αιώνες, μας υπενθύμισε την ανεκτίμητη συμβολή της στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό κατά την Τουρκοκρατία αλλά και κατά τα χρόνια του
Α’ και Β´παγκόσμιου πολέμου.
Ακολούθησε η πανέμορφη ορεινή Νικήσιανη στο κατάφυτο και πολυπερπατημένο από τους νομάδες Σαρακατσαναίους, όρος Παγγαίο, όπου και πήραμε το γεύμα μας.
Στο χωριό Κηπιά θαυμάσαμε τα κέρινα ομοιώματα σπουδαίων Ελλήνων προσωπικοτήτων, σε πολύ πετυχημένη αναπαράσταση, του καλλιτέχνη Θεόδωρου Κοκκινίδη και καταλήξαμε για καφέ και παγωτό στην παραλία Οφρυνίου που ήταν και ο τελευταίος σταθμός μας.
Ήταν ομολογουμένως μια μέρα γεμάτη από κάθε άποψη, διανθισμένη με χαρές, παιδικά γέλια, τραγούδι και Σαρακατσάνικους χορούς.
Μια μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη με τις εναλλαγές της και το πλούσιο πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που συντελέσατε στην πραγματοποίηση της εκδρομής και για την στήριξη που μας δίνετε χρόνια τώρα για να είμαστε από τους πιο δραστήριους Σαρακατσάνικους συλλόγους.
Σήμερα όμως για όλους μας είναι μια ξεχωριστή ημέρα ,μια μέρα που γιορτάζουμε και υμνούμε την ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΝΑ, ΜΑΜΑ!!!
Τον φύλακα κι οδηγό μας,το εφόδιο και προστάτη μας.Να σας χαιρόμαστε πάντα με αγάπη!
Ο Σύλλογός μας για το λόγο αυτό φρόντισε να υπενθυμίσει και να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή ημέρα προκαταβολικά και στα πλαίσια της εκδρομής χάρισε με απέραντη αγάπη σε όλες τις γυναίκες ένα μυρωδάτο βασιλικό να μας θυμίζει την μυρωδάτη μας ΜΑΝΑ που θα την φυλάμε πάντα στην καρδιά μας!
Ευχαριστούμε θερμά το φυτώριο Λιθαρής στα Βασιλικά για την ευγενική δωρεά.
Ευχαριστούμε επίσης τον οδηγό μας Αντώνη Ραμπίδη από το Jordan’s travel που μας ταξίδεψε με ασφάλεια.
Σας περιμένουμε στις επόμενες εκδρομές μας!
Από το ΔΣ

Radio Enosi

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το ραδιόφωνο

radioenosi

 

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems