Ο σύλλογός μας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 με προορισμούς το Νυμφαίο και την Καστοριά. Μια περιήγηση σε πανέμορφα και ιστορικής σημασίας μέρη της Δυτικής Μακεδονίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αναχώρηση στις 7:00πμ. από το χώρο του συλλόγου και 7:30πμ. από το σημείο συνάντησης στα δυτικά (πάρκινγκ Σκλαβενίτη) με σύντομη ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στον μαγευτικό παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο με τα υπέροχα αρχοντικά, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Αρκτούρο -το καταφύγιο της αρκούδας-όπου θα δούμε το έργο που κάνει η ομάδα για την διάσωση της καφέ αρκούδας.
Συνεχίζουμε την εκδρομή μας και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή θα φθάσουμε στον προϊστορικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό που απέχει μόλις 8 χλμ από την Καστοριά και βρίσκεται στη θέση «Νησί», στη νότια όχθη της Ορεστιάδας λίμνης. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ φυσικού μεγέθους καλύβες πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, πλάι στη λίμνη.
Ακολούθως, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας, αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο της Καστοριάς, στο ανατολικό μέρος του βουνού της Καστοριάς, που αποτελεί χερσόνησο μέσα στην λίμνη Ορεστιάδα, σε μια τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια.
Κατόπιν θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην πόλη της Καστοριάς, όπου θα θαυμάσουμε τα υπέροχα αρχοντικά και θα χαθούμε στα γραφικά σοκάκια ανακαλύπτοντας την πόλη.
Γεύμα στην Καστοριά και χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στη λίμνη.
Τέλος, θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Παύλου Μελά την μεγαλύτερη μορφή του μακεδονικού αγώνα.
Ο τάφος του βρίσκεται μέσα στον βυζαντινό ναό Ταξιάρχη Μητροπόλεως στην Καστοριά, μια από τις δεκάδες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που υπάρχουν στην πόλη. Μαζί του είναι θαμμένη κατ’ επιθυμίαν της και η γυναίκα του Ναταλία Δραγούμη.
Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ!!!
Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα της γραμματείας:
Μαρία Θεοδωράκου 6998416900
Αλεξάνδρα Κουρκούτα 69386302507

Radio Enosi

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το ραδιόφωνο

radioenosi

 

Με την ευγενική χορηγία της ITPlus PC Systems